Przejdź do treści

W cztery oczy

Ważne osobistości, uczestnicy zdarzeń, eksperci. Codziennie rano w rozmowie "W cztery oczy" zadajemy im pytania, które chcieliby zadać mieszkańcy regionu. Rozmowa dnia o tym, co ważne dla naszych słuchaczy.

Od poniedziałku do piątku o godz. 8:03 zapraszają Marek Świercz i Ireneusz Prochera. Napisz do autorów: marek.swiercz@stara.radio.opole.pl oraz ireneusz.prochera.@stara.radio.opole.pl.

W czasie wakacyjnym na rozmowy zaprasza również Piotr Moc - będzie prowadził "W cztery oczy" od 6 do 17 lipca i od 17 do 28 sierpnia. Napisz do autora: piotr.moc@stara.radio.opole.pl.

Prof. Jacek Szlachta, regionalista ze Szkoły Głównej Handlowej




07 października 2015 08:58

Ważne jest znalezienie mocnych stron i specjalizacji województwa, czyli tego, co będzie nas odróżniać od innych regionów, a co przyniesie w kolejnych latach napęd rozwojowy i miejsca pracy – uważa prof. Jacek Szlachta, regionalista ze Szkoły Głównej Handlowej. Taką mocną stroną województwa opolskiego jest potwierdzona badaniami wysoka jakość rządzenia- dodał gość rozmowy "W cztery oczy". Ireneusz Prochera pytał swego rozmówcę o to, jak będą wydawane pieniądze z kolejnej finansowej perspektywy unijnej oraz dlaczego ważne jest pobudzanie innowacyjności regionalnej gospodarki.

Posłuchaj rozmowy "W cztery oczy":

prof. Jacek Szlachta

Tagi: Jacek Szlachta, Szkoła Główna Handlowa, W cztery oczy, Ireneusz Prochera



Drukuj , Pobierz jako plik PDF

               

Informacje o artykule

Wprowadził/a: Adam Szostok

Data publikacji: 07 października 2015 08:58

Ostatnio zmieniał:

Data ostatniej zmiany: 07 października 2015 10:28

Przeczytaj treść ponownie

Na antenie

Radio Opole do świtu

Radio Opole do świtu

00:00 - 06:00



Na dzień dobry

Na dzień dobry

06:00 - 09:00



Loża Radiowa

Loża Radiowa

12:00 - 15:00



Rynek

Rynek

15:00 - 17:00



Rewiry Kultury

Rewiry Kultury

17:00 - 20:00



Tak było naprawdę

Tak było naprawdę

20:00 - 22:00



Studio Reportażu

Studio Reportażu

22:00 - 00:00



Pogoda Opole z serwisu